digitaal logboek
Blog
Blog copy

Blog

Maatwerk: de nieuwe brandmeldinstallatie bij Dekkers-Fransen

Seef blog • vrijdag 14 juni 2024

--- In gesprek met Marty Bus en Arno Dekkers ---

Seef Beveiligingstechniek is trots op het vermogen om maatwerkoplossingen te leveren die perfect aansluiten op de behoeften van hun klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is het recente project bij Dekkers-Fransen. Bij deze specialist in keuken- en interieurbouw heeft Seef een nieuwe brandmeldinstallatie aangelegd. In dit blog lees je hoe bijzonder deze samenwerking was.

Drie goede redenen voor een nieuwe brandmeldinstallatie.

Dekkers-Fransen had een nieuwe brandmeldinstallatie nodig, omdat hun verzekering dit vereiste voor optimale schadebeperking. Bovendien eiste de verzekering een meer geavanceerde brandmeldinstallatie, vanwege de installatie van zonnepanelen op het dak. Daarnaast bleek er ook nog sprake te zijn van een samenvallende vluchtweg. Dat betekent dat er vanuit bepaalde delen van het pand maar één ontsnappingsroute mogelijk is. Hierdoor was een installatie die voldoet aan specifieke wettelijke eisen noodzakelijk.

Twee goede redenen om het leidingwerk zelf te doen

De samenwerking begon met een grondige inventarisatie van alle vereisten en het opstellen van een gedetailleerd programma van eisen. Vervolgens maakte Seef de ontwerptekeningen, waarbij natuurlijk rekening werd gehouden met de specifieke omstandigheden en wensen van Dekkers-Fransen. Wat dit project bijzonder maakte, was de actieve bijdrage van Dekkers-Fransen zelf. “Onze eigen mensen legden het benodigde leidingwerk aan. Natuurlijk onder supervisie en met tussentijdse controle van Seef. Dit zorgde niet alleen voor een kostenbesparing, maar het gaf ons vooral de flexibiliteit om de werkzaamheden zó in te plannen dat onze eigen productie niet werd verstoord,” legt Arno uit.

Eén goede reden voor het doormelden naar de brandweer: een geverifieerd alarm

Voor de verzekeraar was het essentieel dat de brandmeldinstallatie uitgerust zou zijn met automatische rookmelders en dat de meldingen direct doorgestuurd zouden worden naar een Particuliere AlarmCentrale (PAC). Marty vertelt: “Om dit te bereiken, hebben wij een systeem ontworpen waarbij iedere brandmelder afzonderlijk wordt doorgemeld naar de PAC. Een alarm wordt geverifieerd wanneer twee verschillende melders brand detecteren en voor de brandweer is dat een teken om direct in actie te komen.”

De samenwerking blijft bestaan voor controle en onderhoud

Na de aanleg van het leidingwerk door Dekkers-Fransen, hebben de monteurs van Seef alles zorgvuldig gecontroleerd en goedgekeurd. Dat kon ook gemakkelijk, omdat al het leidingwerk zichtbaar geplaatst was. Vervolgens is de brandmeldinstallaties afgemonteerd en in bedrijf gesteld. “Het gehele systeem is voorzien van een productcertificaat en wij zullen jaarlijks inspectie en onderhoud uitvoeren. Alle componenten worden dan opzettelijk in alarm gebracht om hun functioneren te controleren,” vertelt Marty. “En wij nemen zelf de dagelijkse beheerderstaken op ons, waaronder het bijhouden van een digitaal logboek voor incidenten en alarmen,” vult Arno aan.

Resultaten van deze fijne samenwerking

Dekkers-Fransen kan nu rekenen op een uitstekend functionerende en veilige brandmeldinstallatie die niet alleen voldoet aan de eisen van de verzekering, maar ook aan het Besluit Bouwwerken Leefomgeving, wat sinds 1 januari voor het Bouwbesluit in de plaats is gekomen. Deze casus is een perfect voorbeeld van hoe maatwerk en goede samenwerking leiden tot hele mooie resultaten.

Wil je meer weten over brandbeveiliging en wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Ook bij jou kunnen wij maatwerk leveren!

Seef kijkt met je mee

Terug naar blog

certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering
certificering